Duurzaamheid


Duurzaam ondernemen en transparantie over het productieporces zijn belangrijke waarden voor Flat Houses. Flat Houses neemt verantwoordelijkheid voor de impact die onze producten hebben door te werken met materialen die bijdragen aan een betere toekomst.

Onze verpakkingen en de postcards worden gemaakt van gerecycled papier. Voor specifieke keurmerken en kenmerken van het papier kun je kijken op de beschrijving van het desbetreffende product. Onze drukker werkt zoveel mogelijk met FSC gecertificeerd papier en gerecycled papier. Ook wordt er gebruik gemaakt van eerlijke sojaolie voor de inkt.

Verder heeft het hout het PEFC-keurmerk.  PEFC is een internationale non-profit organisatie die een duurzaam beheer van bossen als doel heeft. Onze houtleverancier is een gecertificeerd leverancier van duurzaam geproduceerde houtproducten.

De Street series bestaan uit de Flat Houses, het frame eromheen en de verpakking. Het frame eromheen kan je hergebruiken voor andere creative doeleinden. De verpakking kan ook worden hergebruikt, je kunt bijvoorbeeld de huisjes afbeelding uitknippen en gebruiken als boekenlegger. Volg Flat Houses op social media voor inspiratie.